SRF's Nationalutställning 20-22 November 2015

Fredagen den 20 november packade 6st föreningsmedlemmar in sig i en minibuss för att styra kosan mot Halmstad och Nationalen. Det var Kickan, Gunnar, Ann-Helen, Jonas, Kerstin och Gabriella.

Först båten i 3 timmar sedan ca 4 timmars bilfärd rakt över Sverige. Resan att korsa landet tog sin lilla tid och var lite seg men när vi halvvägs fick se ett gäng älgar så kände vi oss piggare igen. Vi anlände vårt vandrarhem runt midnatt och då satt det ett glatt gäng från andra klubbar i köket och höll låda. Några av oss pratade lite med dem innan vi gick och la oss för en god natts sömn. Hela vandrarhemmet var uppbokat av SRF så det vara bara dess medlemmar som bodde där. Ägaren till vandrarhemmet var lite småsur när vi anlände men oj vad han smälte efter lite samtal och intresse för vandrarhemmet från Kickan. Kickan hon kan charma hon!

Lördag morgon, lite sovmorgon och sedan intog vi frukost och gjorde oss sedan redo för att åka mot utställningen som öppnade kl.10. Väl på plats vid hundarenan där utställningen tog plats splittrade vi upp oss för att vandra runt och ta in allt. Det var återseende av vänner för de som varit med förr och för oss nya så var det många nya ansikten att försöka hålla reda på. Och sedan massor av djur! Höns, gäss, kalkoner och ankor av alla de slag. Och en rackarns ljudnivå av allt kackel! Men kul var det att går runt och kolla på alla djur samt bli presenterad för diverse personer inom området. Några av oss bokade/köpte även fjäderfän som var till salu.

Team Gotland hade fått i uppdrag att rigga festlokalen inför kvällen. Så på eftermiddagen innan utställningen stängde åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och tog det lite lugnt innan vi svirade om till lite festkläder och drog vi till lokalen för att duka upp inför kvällens fest. Sedan anlände gästerna och det vart god mat, musikquizz, linedance, liveband, en herrans massa dans samt trevliga bekantskaper med både nya och gamla bekanta. Kvällen slutade tidigare för vissa och senare för andra.

På söndagen släpade vi oss något trötta upp ur sängarna för att inta frukost och sedan åka till utställningen. Fjäderfän som inköpts skulle betalas och packas in i bilen innan hemfärd. Denna dag var det prisutdelning som vi precis hann med innan vi åkte hemåt. För resultat och vinnare se www.rasfjaderfaforbundet.dinstudio.se

Med oss i bilen hem hade vi 9st nakenhalsar, några duvor, ett gåspar, en löpanka, två tuppar samt säkert något mer som jag glömt. Det var i alla fall betydligt mer trångt i bilen på vägen hem än när vi åkte dit.

Alla var vi mycket nöjda med resan. Många vackra djur, mycket trevliga människor, massor av skratt och helt enkelt en kanonhelg. Nästa år hoppas vi att några fler vill följa med samt att av oss från föreningen kanske kan ställa ut några djur för det gjorde vi inte i år.

Vid pennan Gabriella Tjernby

Dvärg Kochin

Mignonanka

Dvärg Kochin

Modern engelsk stridshöna

Sebright

Sebright

Nakenhalsad, dvärg.

Nakenhalsad, dvärg.

Sebright

Sebright

Team Gotland hade fått i uppdrag att rigga festlokalen inför kvällen. Det var god mat, musikquizz, linedance, liveband, en herrans massa dans samt trevliga bekantskaper med både nya och gamla bekanta.

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)