Medlemsmöte hos Ronja Nymoen den 26 juni 2014

Ronja med sin frisserade dvärgkochintupp.

Torsdagen den 26 juni träffades Gotlands Rasfjäderfäförening hemma hos Ronja Nymoen i Dalhem för ett medlemsmöte.

Ronja berättar att hon länge hade velat skaffa höns när hon fick sina första höns, några Sussex, 2012. Hon hade då bestämt sig för att ha dem i stallet. Att det blev Susses då var mest en slump. Idag har Ronja 7 olika hönsraser plus några korsningar. Det är Sussex, Maran, Araucana, Isbar, Dvärgkochin, MES och nakenhalsar. På frågan hur många höns hon har svarar hon ett 90-tal, inklusive årets unghöns och kycklingar. Medlem i Gotlands Rasfjäderfäförening blev hon på Lövsta Skördefestival förra hösten.

Nedan: folk och fä hänger runt bord och bildäck.

 

 

 

En helt ny liten nakenhalskyckling. När Ronja fick sin första nakenhals i kläckaren "satt hon och skrattade i flera timmar". Och visst ser de lite knasiga ut.

Trots att det varit kalla dagar innan så kan vi sitta ute och ha mötet. Ronjas hund Bysen är också med och ser till att allt verkar gå rätt till.

Ronja planerar att vara med på klubbens utställning den 25-26 oktober med några olika raser. Hon tycker det är bra att få dem bedömda, tex. om man ska sälja avelsägg.

Jag undrar om de andra i familjen också är lika intresserade av höns. Ronja skrattar ett nej. Vid ett tillfälle sa hennes son: "Mamma du LOVADE att du inte skulle kläcka fler kycklingar!". Men sen får hon inte sälja tupparna för sonen.

Det var ett trevligt möte där vi framförallt gick igenom de kommande klubbaktiviteterna; Hemsedagen, Lövsta Skördefestival, Oktoberutställningen och en föreläsning om smittskydd.

Strax innan solnedgången begav vi oss hemåt med magarna fulla av lakritsmaränger.

Nedan: Skönt att få värma sig lite efter att man har blivit inspekterad av hönsfolket!