Lavendel Orpington

Årsmöte 2021

2021-01-21

Styrelsen har beslutat att årsmötet som skulle ha hållits den 23 Februari 2021 flyttas fram till senare i vår.

Ny inbjudan kommer att läggas ut hör och på fb-sidan.

Håll ut så länge och lycka till med vårens kläck!

 

Det senaste om fågelinfluensan

2021-01-05

Duvpest på Gotland

2020-06-17

Duvpest har konstaterats hos vilda duvor på Gotland. Sjukdomen kan smitta till tamfåglar. Du bör därför mata dina fjäderfä inomhus och undvika att de är i kontakt med vilda fåglar.

Läs mer om sjukdomen på SVA HÄR

och om förebyggande åtgärder på Jordbruksverket HÄR

Utställning på Lövsta 2019

2019-10-20

Klicka på bilden för att göra den större.

Englandsresan 2017

2017-03-02

Några huttriga dagar i februari besökte 7 av GRF´s medlemmar England och Northampton District Poultry Club. Läs mer om resan här!

 

Gotlands Rasfjäderfäförening (GRF) är en av Svenska Rasfjäderfäförbundets drygt 25 lokalavdelningar och bildades i oktober 1988. 

GRF är en förening som värnar om fjäderfän (höns, ankor, gäss, kalkoner och prydnadsfjäderfä). Vi vill öka intresset för våra olika fjäderfäraser och sprida kunskap om skötsel och avel.

Vi har idag ett 60-tal medlemmar. Vi välkomnar alla som är intresserade av höns till vår förening! Vi ordnar varje år ett antal aktivteter, tex. medlemsträffar hemma hos varandra där vi tittar på varandras höns och hönshus och diskuterar olika teman. Vi brukar även vara med på olika marknader och visa upp våra fjäderfä. I oktober varje år ordnar vi en officiell utställning där de som avlar kan få en bedömning av sina djur och publik kan komma och titta på olika raser. Vi har även ordnat en resa till England och det kan säkert bli fler hönsresor framöver om intresse finns.

Välkommen till GRF!

 

 

 
 

 

 

 

 

Ovan: Nykläckta kycklingar. Foto Daniel Sörensen

Höger: Stor Kochin i vårsolen. Foto Lotta Hallenfur