Medlemsmöte hos Gabriella Tjernby 2014-08-27

Vi var en handfull medlemmar som samlades hemma hos Gabriella Tjernby en lite höstkylig kväll i slutet av augusti. Solen skickade ut sina sista strålar över Gabriellas trädgård i Väskinde där höns och ankor gjorde sina sista kvällslovar. Gabriella har en samling höns av lite olika raser, men det är Cream Legbar och Orpington hon säger att hon ska satsa på framöver. Störst intryck gjorde den fega löpankskavaljeren som osäkert ledde sina måttligt imponerande myskanksdamer runt i trädgården. Han hade tydligen ofrivilligt fått ta över rollen som man i den lilla ankflocken, men söt var han där han ängsligt trippade runt med höga luftsteg och utan en chans att ta emot sig om han skulle ramla. Gabriella berättade att hennens man uppskattade just löpankor på grund av deras oförmåga att hoppa upp och skita ned på altanen. Snyggast var naturligtvis den lavendelfärgade Orpingtontuppen!

Gabriella började med myskankor för fyra år sedan, de åtföljdes av höns 2012 och då gick hon också med i föreningen. Gabriella har sen dess blivit riktigt "hönsbiten", i gott sällskap av oss andra medlemmar. Hönsen är hennes hobby och hon gillar att följa individerna från kläck till vuxen.

Hon uppskattar att få egna ägg och planen är även att kunna äta köttet från de som måste slaktas av. På sistone har hon börjat intressera sig lite för själva avelsbiten, som hon kommer att hålla på med i mindre skala framöver.

Mötet hölls i Gabriellas uterum som låg vägg i vägg med hönsgården. Där beundrade vi mogna blålila vindruvsklasar och blev matade med kaffe, te och en herrans massa bakverk. Det var många aktiviteter som behövde planeras detta möte, bland annat kommande medverkan på Lövsta Skördefestival, Kräklingbo marknad och utställningen i oktober.

Tack Gabriella, det är alltid lika trevligt att få komma hem till andra fjäderfäentusiaster och låta sig inspireras!

KLICKA på fotona nedan så blir de större.

          

 

Gabriella i det mysiga uterummet där vi hade mötet.